نما

تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان ؛ انواع لامپ‌ها و مراحل اجرا

هنگامی که خورشید بر روی شهرهای بزرگ جهان غروب می‌کند، افق آسمان به نمایشی پویا از نور و رنگ ساختمان‌ها تبدیل می‌شود. بناها تبدیل به اشیاء هنری می‌شوند، زیرا با استفاده از تجهیزات نورپردازی نماکاری ساختمان به نهایت هنرمندی تزئین شده‌اند.

جلوه‌های منحصربه فرد روشنایی می‌تواند جلوه‌ای سه بعدی ایجاد کند، به ساختمان‌ها شخصیت دهد و آنها را در چشم‌ انداز شهری به عنوان جاذبه‌هایی پرطرفدار تبدیل کند. سنسورها، کنترل‌کننده‌های هوشمند و به طور کلی تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان، سیستم‌ها را قادر می‌سازند تا با سطح روشنایی مطلوب انطباق داشته و جلوه‌ای پایدار را در همه شرایط آب و هوایی ایجاد کنند.

در حالی که برخی از روشنایی‌ها کاملاً کاربردی هستند، طیف بیشتری از این آنها به طور خاص برای برجسته کردن ویژگی‌های معماری در نمای خارجی تعبیه می‌شوند. در هنگام شب نورپردازی نمای ساختمان، شهر را به مکانی پر جنب و جوش تبدیل می‌کند؛ با ویکی ساختمون همراه باشید.

درباره نورپردازی نمای ساختمان

درباره نورپردازی و تجهیزات نمای ساختمان

لانورپردازی نمای بیرونی ساختمان هم به روشنایی بیشتر و هم دارای عملکرد هنری جهت زیباسازی فضا است. روشنایی نما را می‌‎توان بر حسب چشم‌ انداز خیابان، کوچه و پارک تقسیم و طراحی کرد.

چراغ‌ها و روشنایی‌های ال ای دی (LED) نه تنها به تطبیق‌پذیری معماری می‌افزاید، بلکه باعث تغییر در نحوه مشاهده و استفاده از عملکرد ساختمان می‌شود. نمای ساختمان، ظاهر ثابت و قدرتمندی است که می‌تواند برای انتقال پیام، برقراری ارتباط و عواطف و ایجاد توجه مورد استفاده قرار گیرد.

راه‌ حل‌های روشنایی برای نمای ساختمان، امروزه به عنوان ارزشی تجاری شناخته می‌شود، و باعث می‌شود بنا به بهترین وجه ممکن ویژگی‌های بالقوه محصول را نشان داده و به تبلیغ کسب‌ و کار کمک کند.

مطلب پیشنهادی: نورپردازی نمای ساختمان مسکونی و روشن نمودن چهره خاموش شهر

استفاده از تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان باعث می‌شود که میزان روشنایی بنا بالاتر از روشنایی محیط باشد. نورپردازی، ظاهر ساختمان را نشانه می‌گیرد و معماری بنا را برجسته می‌کند. اثر نورپردازی فقط مربوط به شدت منبع نور نیست، بلکه رنگ و جزئیات را نیز نمایش می‌دهد.

نورپردازی نما در چشم مردم بسیار جذاب است، آنها به دنبال سرگرمی و اطلاعات هستند و از چنین شگفتی‌هایی استقبال می‌کنند. با این وجود، هدف و جهت‌گیری برای طراحی نور با وجود تاریکی در شب باید تأمین شود. نورپردازی نما، تصویر از منظره شهری را شکل می‌دهد که باعث جلب توجه تعداد زیادی از گردشگران می‌شود. این باعث افزایش درآمد و افزایش اعتبار گردشگری کشور در نزد مسافران می شود. همچنین به سرمایه‌گذاران، انگیزه اقتصادی می‌بخشد تا از املاک و مستغلات خود جهت کسب درآمد به خوبی استفاده کنند. در کنار فواید اقتصادی، نورپردازی نما ارزش فرهنگی خاصی ایجاد می‌کند.

در خارج از نمای ساختمان، از تجهیزات ایجاد نور و بازتابش آن گرفته تا تحت تأثیر قرار دادن رهگذران، نورپردازی نما، شیوه‌ای برای زیبایی ظاهر ساختمان است. جهت نورپردازی نما، ساختمان‌ها باید دارای سه شرط باشند:

  • نمای ساختمان باید از نظر طراحی و زیبایی دارای بازتاب خاصی باشد.
  • نمای ساختمان باید برای انتشار و پخش نور مناسب باشد.
  • کاربری ساختمان مهم است؛ در ساختمان‌های مسکونی کوچک و یا بیمارستان‌ها، نورپردازی نما مفهومی ندارد.
  • نورپردازی نما برای ساختمان‌های تجاری، برج‌های مسکونی، مراکز تفریحی، رستوران‌ها و هتل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان

روشنایی نما باید به هدف زیبایی‌شناسی هنری و در عین حال نقش تبلیغات تجاری و سیستم رسانه اطلاعاتی معماری اجرا شود، و لامپ ها جزیی از تزئینات ساختمان به حساب می آیند. ترکیب این اهداف نیاز به تهیه تجهیزات مناسب به شرح زیر دارد:

پروژکتور ال ای دی (lighting LED)

تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان پروژکتور ال ای دی

ال ای دی به منبع نور اشاره دارد و یک نمونه کوچک‌تر از لامپ‌های پروژکتورهای مرسوم هستند که برای دیود نورافشان به کار گرفته می‌شود. در پروژکتور LED به جای استفاده از لامپ، این پروژکتورها رنگ‌های سبز، قرمز، سفید و آبی را پخش می‌کنند. مهترین مزیت این پروژکتورها، عمر بالای لامپ آنها است که حداقل ۱۰ برابر بیشتر از لامپ‌های پروژکتورهای مرسوم عمر می‌کنند. بسیاری از پروژکتورهای ال ای دی تا ۱۰،۰۰۰ ساعت یا بیشتر نیز می‌توانند روشنایی را تأمین کنند.

وال واشر (Wall Washer)

تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان چراغ دفنی

این اصطلاح به قطعه ای اشاره دارد که به صورت نواری باریک و از تعداد چندین لامپ تشکیل شده است. بر حسب نوع پروژه و ساختمان، تعداد و توان لامپ‌ها تعیین می‌شوند. همچنین زاویه و شدت تابش نیز در وال واشرها قابل تنظیم است. به غیر از رنگ های رایج مهتابی و زرد، این قطعات در رنگ‌های آبی، قرمز و سبز نیز در دسترس هستند. نصب آسان، مقاومت در برابر شرایط جوی مختلف، تنظیمات شدت و تابش نور و صرفه‌جویی در هزینه‌های برق، تنها بخشی از فواید وال واشر است.

چراغ دفنی (Defni Lighting)

تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان وال واشر

این چراغ به دلیل ایجاد بزرگ نمایی در سطح افقی نما نصب می‌شود تا جلال و شکوه عناصر معماری را نشان دهد. چراغ دفنی را غالباً در سنگ فرش پارک‌ها و خیابان‌ها مشاهده کردید، ولی یکی از پراستفاده ترین تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان هستند. می‌توان بر حسب توان، میزان شدت تابش و رنگ نور چراغ دفنی مورد نظر را خریداری کرد. ناگفته نماند از این چراغ می‌توان به صورت مورب یا عمودی نیز استفاده کرد.

نکته: لامپ الکترود بی‌سیم، لامپ فلورسنت، لامپ کاتدی سرد، لامپ جانبی درخشان فیبری و موارد بیشتر، روشنایی کانتور هستند که آشکارا برای ساخت و ساز یا نورپردازی شیشه‌ای با صفحه نمایش بزرگ در شب کاربرد دارند. همچنین، با داشتن فیبر نوری، لامپ گوگرد مایکروویو، لیزر، چراغ دو راه ساطع کننده نور، لامپ نئونی، لامپ پروژکتور و سایر تجهیزات و فن‌آوری مخصوص نورپردازی برای ایجاد تصویر خوب در شب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مراحل اجرای تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان

تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان

فرم طرح نور و جزئیات تزئینی را در امتداد نصب ساختمان، مطابق با طرح کلی بنا اجرا می‌شود. رویکرد درست در مورد اجرای نورپردازی نما باید شامل طراحی، مهندسی و ساخت و نصب باشد. با این حال، مراحل سفارش و اجرای نورپردازی نما به شرح زیر است:

طرح: طراحی با روشنایی خلاقانه، همان چیزی است که تجهیزات نورپردازی برای نمای بیرونی ساختمان انجام می‌دهد. جزئیات و حرکت نور در معماری ساختمان از طریق لایه‎بندی نور برجسته می‌شود.

تولید: با انتخاب یکی از بهترین تولید‌کنندگان پیشرو در صنعت نورپردازی معماری، در مورد کیفیت تجهیزات مرتبط، اطمینان لازم را به دست آورید.

عرضه: تجهیزات مناسب با مقدار لازم محاسباتی، جهت نصب و استفاده فوری در محل آورده می‌شوند. به علاوه تجهیزات روشنایی، لازم است لوازم مورد نیاز برای کار در ارتفاع نیز انجام گیرد.

نصب و راه‌اندازی: نصب و راه اندازی تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان باید با نهایت دقت و امکانات انجام گیرد. در این مرحله بر حسب طرح، تجهیزات جای‌گذاری می‌شوند.

نگهداری: بهره‌ برداری و اطمینان از نصب صحیح تجهیزات، مرحله نگهداری است. اینکه طرح به خوبی اجرا شده و روشنایی و نمای مورد نظر کاملاً قابل مشاهده باشد.

اهمیت نورپردازی نمای خارجی ساختمان

اهمیت استفاده از تجهیزات نورپردازی نمای خارجی ساختمان

نورپردازی مؤثر نما می‌تواند یک ساختمان اداری، مسکونی و یا تجاری را به یک ویژگی جالب توجه تبدیل کند. استفاده از نورپردازی هوشمند، معماری را برجسته و بر برند تأکید می‌کند و منعکس‌کننده هویت شرکت نیز هست. تضاد زیاد بین نور و تاریکی می‌تواند واکنشی عاطفی و واقعی ایجاد کند و به اصطلاح چشم را نوازش می‌کند.

از نورپردازی نما می‌توان برای تقویت جذابیت معماری و زیبایی‌شناسی ساختمان در عین تقویت اهداف برجسته معماری استفاده کرد.علاوه بر این، می‌توان از تجهیزات نورپردازی نمای ساختمان برای ایجاد تعاملی مناسب با رهگذران بهره برد. پیش از این هرگز چنین رویکرد فراگیری برای راه‌حل‌های روشنایی نما به دلیل وجود تجهیزات مدرنِ امروزی، امکان‌پذیر نبوده است.

برای اجرای بازسازی ساختمان خود همین حالا درخواست خود را ثبت کنید.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا