نما

نمای مدرن ساختمان مسکونی با مصالح، رنگ و نورپردازی خاص

این روزها معماران به فکر خارج کردن حالت ساده و کسل‌کننده «نمای مدرن ساختمان مسکونی» و تبدیل بنا به ساختاری زنده هستند! آنها می‌خواهند به معنای واقعی کلمه آثاری هنری بیافرینند تا خط آسمان را تغییر دهند و باعث شوند رهگذران متوقف شده و به نمای ساختمان توجه کنند. نمای مدرن ساختمان‌های مسکونی با توجه به اِلمان‌های مختلف اعم از مصالح، رنگ، نورپردازی و موارد دیگر، تعریفی جدید از ارزش بنا در عصر مدرن هستند.

یک طراحی ساده اما در عین حال زیبا می‌تواند به طور ناگهانی شخصیت یک ساختمان را تغییر دهد؛ این قدرت طراحی و تلاش خستگی‌ناپذیر معماران را نشان می‌دهد. ما در این مقاله نشان می‌دهیم چگونه معماری توانسته است نمای ساختمان‌های مسکونی را از شکل سنتی خود بیرون آورده و جامه مدرن به تن‌شان کند؛ با ویکی ساختمون همراه باشید.

ویژگی‌های نمای مدرن ساختمان مسکونی

ویژگی‌های نمای مدرن ساختمان مسکونی

نما معمولاً به قسمت جلو یک ساختمان اشاره دارد که قسمتی جدایی‌ناپذیر در طراحی کلی یک بنا است. نما در واقع تعریفی از شخصیت ساختمان و نوع کاربری آن است. این مهم در مورد نمای ساختمان مسکونی که باید دارای طرحی مدرن باشد، دارای ویژگی‌ها و یا اِلمان های مشخصی به شرح زیر است:

  • خلاقیت برای طراحی نمای مدرن، مهم‌ترین ویژگی ممکن است که باید در سادگی و زیبایی خلاصه شود.
  • به جای کمیت، کیفیت در اولویت قرار دارد. به عبارت ساده‌تر، کیفیت طراحی شما چیزی است که می‌تواند کل ساختمان را جلوه دهد.
  • نمای بیرونی ساختمانِ مسکونی می‌تواند جلوه‌ای از نورپردازی را از خود نمایان سازد که هدفش زیبایی و جلب توجه است.
  • استفاده از عمق، فضا و خطوط افقی و عمودی از جمله المان‌های اصلیِ نمای مدرن ساختمان مسکونی هستند.
  • سبکی رایج که امروزه از نمای بیرونی نمایان است، طرح‌های شفاف است. اما برخورداری از یک سبک شفاف به اندازه ای مناسب نیست که از بین بردن سبک مناسب هم نمای بیرونی و هم فضای داخلی ساختمان را از بین ببرد.
  • سبک نمای ساختمان مسکونی باید با شیوه‌ای اصولی، سازگار با محیط زیست باشد. برای مثال، جهت ذخیره انرژی خورشیدی در اقلیم گرم و یا استفاده از گیاهان در نما برای کاهش آلودگی هوا از جمله خصوصیات ساختمان‌های مدرن هستند.
  • مصالح ساختمانی متفاوت همانند چوب، سنگ، شیشه و مواد دیگر برای ایجاد نمایی مدرن و منحصر به فرد با یکدیگر ترکیب می‌شوند.

مطلب پیشنهادی: نمای آجری مدرن ارزش هزینه دارد + 22 طرح برجسته در ایران و جهان

مصالح مورد نیاز برای نمای مدرن مسکونی

مصالح مورد نیاز برای نمای مدرن مسکونی

هنگامی که نوبت به استفاده از مصالح برای نمای مدرن می‌رسد، باید به احساسی که مخاطب بعد از دیدن بنا به او دست می‌دهد فکر کنید. شما این فرصت را خواهید داشت که از تمام مصالح ساختمانی همانند آجر، چوب، سیمان، یا سنگ بهترین استفاده را در طراحی نما ببرید.

ترکیب هر یک از این مصالح و قرارگیری صحیح هر کدام در بخش‌های مختلف نما، می‌تواند تأثیری شگفت‌آور در چشم انداز ساختمان ایجاد کند. در این میان چوب از نظر زیبایی‌شناختی و همچنین از نظر ساختاری بسیار مناسب است و بهترین گزینه برای ایجاد نماهای خلاقانه و مدرن است. آجر با اینکه جز مصالح سنتی است، ولی در ترکیب با مصالح مدرن همانند سنگ و حتی سیمان، می‌تواند به زیبایی هر چه بیشتر نما کمک کند.

با این حال، امروزه به وفور از سنگ برای ایجاد نمای ساختمان مسکونی با طرح نمای رومی استفاده می‌شود، ولی هنوز هم می‌توان طرح‌های متفاوت و در عین حال گیرا را در ساختمان‌های مسکونی کشور مشاهده کرد. ناگفته نماند، انتخاب مصالح مورد نیاز برای نمای ساختمان تابع مقدار بودجه، اقلیم، آیئن‌نامه‌ها و علائق کارفرما است.

رنگ در نمای مدرن ساختمان مسکونی

رنگ در نمای مدرن ساختمان مسکونی

استفاده از رنگ در نمای مدرن می‌تواند به ساختمان روحی تازه بدهد. رنگ سبک معماری خانه را برجسته می‌کند و در عین حال که افراد را سَر شوق می‌آورد با طبیعت نیز پیوند برقرار می‌کند. رنگ‌های خنثی و روشن ممکن است راه‌حلی استاندارد یا حتی معمول به نظر برسند، با این حال، رنگ‌های بژ یا رنگ خاکستری گرم دارای جوانب مثبت زیادی هستند.

اول از همه رنگ باید همیشه با منطقه و شهر مورد نظر کاملاً مطابقت داشته باشد، برای مثال، برای خانه‌های مسکونی ساخته شده در مناطق جنگلی، استفاده از رنگ‌های نارنجی، قرمز، زرد و قهوه‌ای می‌تواند به تعامل بیشتر بنا با طبیعت کمک کند. برای خانه‌های ساخته شده در اقلیم گرم و خشک، استفاده از رنگ‌های کرم، آبی و سبز نیز می‌تواند به آرامش ذهنی ساکنین کمک شایانی کند.

به طورکلی، رنگ‌های خنثی همانند خاکستری، سفید، قهوه‌ای و کرمی برای ساختمان‌های هندسی شکلِ مدرن ایده‌آل هستند. حتی برای خانه‌های مسکونی که در نزدیکی دریا ساخته می‌شوند، می‌توان حتی از رنگ‌های پاستیلی همانند صورتی یا هلویی نیز استفاده کرد.  فرم ساده‌تر و مینیمالیستی ساختمان‌های مدرن، اهمیت حضور رنگ را توجه‌پذیر می‌کند.

نورپردازی در نمای مدرن ساختمان مسکونی

نورپردازی در نمای مدرن ساختمان مسکونی

نباید اثر روشنایی را در نمای مدرن فراموش کرد. برای روشنایی بیرونی گزینه‌های نورپردازی بسیار زیادی وجود دارد، می‌توان از نورهای لامپ زیر سقفی برای روشنایی تراس‌ها و نمای کلی ساختمان استفاده کرد.

برخی از چراغ‌های دیواری دو طرفه در بعضی از نقاط جلوه نورپردازی چشمگیری را ایجاد می‌کنند. نورپردازی باعث برجسته شدن قسمت‌های مهم نما می‌شود. با نمایش نورهای نرم و روشنایی از بالا یا پایین به دیوارها، ستون‌ها یا زیر پنجره‌ها، نمای بیرونی ساختمان را روشن و پرجلوه می‌کند. راه حل‌های روشنایی برای نمای ساختمان مسکونی مدرن، پتانسیل نما را برجسته می‌کند.

دستیابی به «شب‌های روشن و جذاب»، نشان از تفکر گسترده در شهرسازی مدرن دارد. همچنین، یک ساختمان در حال گفتگو مداوم با اکوسیستم خود است و برای پایدار ماندن آن، سیستمی کارآمد از روشنایی نما ضروری است.

توجه داشته باشید قبل از اجرای نما عایق کاری ساختمان به درستی انجام شده باشد.

چند نمونه شاخص ایرانی از نمای خانه مسکونی مدرن

چند نمونه مطرح از نمای مدرن برای ساختمان‌های مسکونی در زیر آورده شده است:

ساختمان در پَخ
ساختمان در پَخ

 

نمای خانه مسکونی مدرن
ساختمان مسکونی خانه ۴۰ گره

 

مای مسکونی مدرن
ساختمان مسکونی منصور۱

اهمیت توجه به نمای مدرن مسکونی

اهمیت توجه به نمای مدرن مسکونی

نماکاری ساختمان، جلوه‌ای ثابت و قدرتمند است که می‌تواند برای انتقال پیام، برقراری ارتباط، متبلور کردن عواطف و ایجاد توجه مورد استفاده قرار گیرد. طراحی مدرن نمای ساختمان مسکونی تصور مردم را نسبت به ساختمان‌ها تغییر خواهد داد. البته، روش انتخابی برای طراحی یک نمای بیرونی باید منعکس‌کننده ترجیحات شخصی، کشش بازار و حتی سبک زندگی افراد آن منطقه باشد.

ضمن برنامه‌ریزی برای طراحی نمای بیرونی ساختمان، مهم است که نه تنها جذابیت بصری نما حفظ شود بلکه باید عناصر کاربردی را نیز در آن لحاظ کرد. نما باید در برابر شرایط جوی، رطوبت، خوردگی، یخ‌زدگی، تابش مداوم نور آفتاب و موارد محیطی دیگر مقاوم باشد. همچنین به سلامتی افراد و محیط زیست نیز آسیبی نرساند. در پایان، نما باید در طول زمان بهره‌برداری از سازه ساختمان، به خوبی عمر کرده و کمترین هزینه تعمیر و نگهداری را داشته باشد.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا